top of page
  • Asset

Wat is het verschil tussen milieucoördinator type A en type B?

Ben je van plan om een nieuw bedrijf op te richten en zijn er (omgevings)vergunningen vereist voor de geplande activiteiten? Wil je zeker zijn dat jouw bedrijf opereert in overeenkomst met de geldende milieuwetgeving? Of zou je met het oog op de toekomst graag advies krijgen op het gebied van lokale milieuwet- en regelgeving? Als erkend milieucoördinator staat ASSET je met raad en daad bij voor al wat je nodig hebt op het gebied van administratief-juridische en technische begeleiding van milieudossiers.


Wat doet een milieucoördinator?


Binnen een bedrijf of organisatie is de milieucoördinator een onafhankelijke partij die advies geeft op het gebied van milieuzorg. Zo weet hij bijvoorbeeld meer over de verplichtingen op het gebied van milieubelasting of helpt hij om productieprocessen te verduurzamen volgens de relevante regels en wetten. De milieucoördinator doet dat in samenwerking met zowel het management van de onderneming als de overheid. Het beroep van milieucoördinator is formeel erkend door de Vlaamse overheid. Er bestaan twee soorten milieucoördinatoren.

  • Interne milieucoördinator: werkt voor één of meerdere bedrijven, en staat onder contract bij de exploitant in kwestie.

  • Externe milieucoördinator: wordt ook wel milieuconsultant genoemd, zoals je onder meer op onze website kan zien, en werkt voor verschillende opdrachtgevers zonder dat hij of zij in dienst is bij hen.


Milieucoördinator type A en type B


Het hierboven genoemde verschil in varianten binnen het beroep van milieucoördinator is echter niet wat wordt bedoeld wanneer men het heeft over milieucoördinatoren type A en type B. Dat verschil heeft immers te maken met de erkenning die een milieucoördinator ontvangen heeft van de overheid. Een milieucoördinator met een diploma niveau B en een graad van bachelor wordt erkend als een milieucoördinator B. Een diploma niveau A en een graad van master zijn vereist voor de erkenning als milieucoördinator type A. De aanstelling van een milieucoördinator type A of type B wordt bepaald op basis van de impact op het milieu die de onderneming in kwestie heeft.


Wens je meer informatie en een gratis offerte te ontvangen? Twijfel dan zeker niet om vandaag nog contact op te nemen met ASSET in Gent.

186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page